Suklaapiirakoita (tai mokkapaloja, tai millä nimellä niitä nyt haluaakaan kutsua) on tullut tehtyä paria eri versiota tässä lähiaikoina.. Muuten hyvää piirakkaa, mutta katoaa liian nopeaa pakastimesta..Silmänisku Tällanen raitakoristelu on aika kivan näköinen ja helppo tehdä. Tää kuva on ensimmäisestä harjoituksesta, jollon pursottelin valkosen sokerikuorrutteen pikapikapikavauhtia ruskean päälle, ettei vaan jähmettyis liian nopeaa ja on kyllä sen näköistäkin, kun raidat on niin kierossa kun olla voi! Mutta nyt tiedän, ettei viivojen kanssa tarvitse aivan niin kovaa kiirettä pitää, kunhan ei tee kovin jäykkää kuorrutetta!

1348138922_img-90fab0002ac7c7da713542f6e

Tuo kuvassa näkyvä piirakka on tehty tällä ohjeella, mutta sokerin määrää vähennetty. Nyt käyttämäni ohje siis:

Pohja: 4 munaa, 3 dl sokeria, 150 g voisulaa, 2 prk toffeevanukasta, 5½ dl vehnäjauhoja, 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, 2 tl leivinjauhetta ja 3 tl vaniljasokeria.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää voisula, vanukkaat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Kuorrute: 3 rkl kylmää kahvia, 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, 2 tl vaniljasokeria, vajaa pkt tomusokeria.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Ripottele pinnalle momparelleja. Voit myös tehdä vedestä ja tomusokerista valkoista kuorrutetta (n. ½ dl valmista kuorrutetta riittää pellilliseen), jolla raidoitat piirakan (raidat kannattaa tehdä n. 1-1,3cm välein) ja toiseen suuntaan vedät viivoja hammastikulla.

Ja sitten toisenlainen ohje, tosi helppo ja nopea. Ihan hyvää piirakkaa ja pienillä muutoksilla varmasti vielä parempaa. Tulee varmasti tehtyä uudelleen nopeutensa takia! Ohjeen löysin Muffariinalta.

Pohja: 3 dl sokeria, 1 rkl kaakaojauhetta (ensi kerralla laitan 1½ rkl), 4½ dl vehnäjauhoja, 2 tl vaniljasokeria, 2 tl leivinjauhetta, 1½ dl maitoa, 150 g voisulaa, 2 munaa.

Sulata voi, riko munat lasiin. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää maito, voi ja munat, ja sekoita tasaiseksi. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Kuorrutus: 250 g tomusokeria, 1 rkl kaakaojauhetta (tähänkin laittaisin 1½ tai 2 rkl), 1 tl vaniljasokeria (2 tl), 2 rkl voisulaa, vahvaa kahvia.

Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Lisää voisula ja kahvia kunnes kuorrute on sopivan notkeaa. Levitä jäähtyneen piirakan päälle ja koristele nomparelleilla tai valkoisella raidoituksella.