Saimpas minäkin kokeiltua juurimenetelmää sämpylöissä, Cebicin Porkkana-juustosämpylöiden innoittamana. Tuli ihanan pehmeitä ja maukkaita! Hymy

1255376073_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juuri: 5 dl vettä, 1 pss kuivahiivaa tai 1 pala tuorehiivaa, reilu loraus siirappia, 2½ dl vehnäjauhoja, 2½ dl hiivaleipäjauhoja.

Lisää taikinaan: 2 tl suolaa, 4 dl vehnäjauhoja, 3 dl hiivaleipäjauhoja, vajaa 1 dl öljyä, 4 porkkanaa raastettuna.

Sekoita juuren aineet keskenään. Laita lämpimään paikkaan kohoamaan.

Kun juuri on valmis (kohonnut ja kuplii, n. 15 min. päästä), lisää suola, jauhot, öljy ja porkkanaraaste, alusta tasaiseksi. Pyörittele taikinasta 24 sämpylää, kohota pellillä liinan alla ja paista 225 asteessa, kunnes saa väriä.

Tykästyin kyllä tosissani tähän juurimenetelmään ja tulen varmasti jatkossakin leipomaan sämpylät ainakin useimmiten näin! Hymy