Appiukon viiskymppisille tein pyynnöstä pari voileipäkakkua. Toisen kuorrutin tänään, toisen kuorrutan vasta huomenna.

Tein kerrankin leivät itse. Ohjetta otin Mimmi Mutikaiselta, hiukan muutin.

1248439901_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leivät: 1 litra vettä, 50 g hiivaa, 1 rkl suolaa, (1 rkl sokeria,) 5 dl vehnäjauhoja, hiivaleipäjauhoja, (loraus öljyä).

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri ja vehnäjauhot. Alusta mukaan hiivaleipäjauhoja, (lorauta sekaan öljyä) kunnes sopivan kiinteää. Kohota puoli tuntia. Jaa kahteen osaan. Vaivaa ilmat pois. Painele kahteen irtopohjavuokaan (24 cm) tai pitkulaiseen leipävuokaan. Kohota. Paista 200 asteessa 40-60 min, riippuen leivän muodosta (pyöreä 40 min.).

Kinkkutäyte: 400 g sulatejuustoa, 400 g palvikinkkua silputtuna, 3 dl kurkkusalaattia.

Meetwurstitäyte: 400 g tuorejuustoa, 300 g meetwurstia silputtuna, 300 g tuorekurkkua raastettuna.

Kuorrutus: 400 g tuorejuustoa, 1 dl ranskankermaa, 2 tl aromisuolaa.

Koristeet: Meetwurstia, tomaattia, kinkkua ja jääsalaattia + reunoilla juustoraastetta.