Yli viikko sitten tein myyjäisiin ja itselle arabialaisia maustekakkuja Mimmi Mutikaisen ohjeella. Kiitos Mimmi hyvästä ohjeesta! Hymy

1260789619_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein kaksinkertaisesta annoksesta 2 isoa ja yhden pienen kakun, mutta isoista ei tullut kovin korkeita..ihan riittävän korkeita kuitenkin! Hymy

200 g rasvaa

250 g sokeria

3 munaa

2 dl kermamaitoa (minä laitoin ihan vaan maitoa)

4½ dl vehnäjauhoja

½ tl soodaa

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl kanelia

½ tl muskottia (tai pikkuisen vajaa, jos et tykkää muskotista)

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl jauhettua mantelia (en laittanut, enkä lisännyt jauhomäärää)

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen ja sekoita tasaiseksi. Kaada rasvattuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Jäähdytä.

Kuorrutus:

50 g rasvaa

1 keltuainen

6 dl tomusokeria

2½ rkl tummaa kaakaojauhetta

1½ tl kanelia

n. 2 rkl kuumaa kahvia

Vaahdota rasva. Lisää muut aineet ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä kakun päälle ja ripottele päälle esim. suklaarouhetta tai strösseleitä..itse laitoin näihin suklaaströsseleitä ja helmiäisnomparelleja.