Heipsistä hei!
Pientä miettimistaukoa on tullut pidettyä ja olen monta kertaa tullut siihen tulokseen, etten enää päivitä blogiini muuta kuin hyvästit.. Mutta ehkä sittenkin hyvästien sijaan kerron lopettavani aktiivisen (miten niin aktiivisen, kun en ole moneen vuoteen aktiivisesti kirjoittanut blush) blogin päivittämisen, mutta silloin tällöin saatan käydä jonkin mielenkiintoisen ohjeen jakamassa.
Niinkuin nytkin.. Sain toissapäivänä kuningasidean poimiessani anoppilassa mustaherukoita.. Marenkitorttu, jonka väliin mustaherukka-valkosuklaavaahtoa. Täytteestä tuli aika väritön, kun survoin tuoreet mustaherukat siivilän läpi, jotta sain eroteltua kuoret ja siemenet, ja jäljelle jäävä marjamassa oli aika haalean väristä. Jos haluat voimakkaamman väristä täytettä, keitä mustaherukoista hilloke ja painele se siivilän läpi.
Minusta tästä tuli aivan ihanaa! Liioittelematta, yksi herkullisimmista leivonnaisista, mitä ikinä olen maistanut. Kokeilkaa, nyt kun saa tuoreita mustaherukoita. Pakastetuista tulee varmaankin liian kirpakkaa.Marenkilevy:
4 valkuaista
2 dl sokeria

Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria (tai tavallista sokeria)
2 dl mustaherukoita
50-70 g valkosuklaata isona rouheena

 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Marenki on onnistunut, jos kulhon voi kääntää ylösalaisin, eikä marenki valu pois astiasta. Levitä pellille leivinpaperille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia (tai miedommassa lämmössä kauemmin). Kumoa toiselle leivinpaperille.

Rouhi valkosuklaa. Painele mustaherukat siivilän läpi niin, että siivilään jää pelkästään kuoret ja siemenet. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sokerilla, lisää mustaherukkapyre ja valkosuklaarouhe. Levitä marenkilevylle ja kääri rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen.