Ristiäisiin tein pikkupitsoja, joihin tuli täytteeksi jauhelihaa, tonnikalaa ja tomaattia.

1344539536_img-a1fec405db801dce4754e7863

Pohja: 250 g voita, 4 dl vehnäjauhoja, 4 dl durumvehnäjauhoja , 1½ tl suolaa, 50g hiivaa, 3½ dl maitoa.

Nypi rasva, vehnäjauhot ja suola sekaisin. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita maito-hiivaseos muruseoksen joukkoon. Kohota kaksinkertaiseksi.

Täyte: 250 g jauhelihaa + mausteita (jauhelihamauste, aromisuola, suola, grillausmauste, ketsuppi), 1prk tonnikalaa, 1 dl paseerattua tomaattia.

Lisäksi: ketsuppia, kirsikkatomaatteja, pitsamaustetta, kananmunaa ja juustoraastetta.

Ruskista ja mausta jauheliha. Sekoita joukkoon tonnikala. Pyörittele taikinasta 36 pullaa ja kohota leivinpaperin päällä. Paina kohotettuihin pulliin lasilla syvennys. Levitä syvennyksiin ketsuppia, ja sen jälkeen noin ruokalusikallinen täytettä. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja laita täytteen päälle 3 lohkoa per pitsa. Ripottele pitsamaustetta päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele täytteen päälle juustoraastetta. Paista 225-250 asteessa 10-15 minuuttia.