Ystävälläni söin pitsatikkuja, jotka olivat kaupan pakasteita..ja halusin kokeilla tehdä vastaavanlaisia itse. Ei näistä aivan samanlaisia tullut..mutta mielettömän hyviä kuitenkin! Kolme meni aivan huomaamatta, kun aina piti maistaa vielä hiukan lisää..
Taikinaksi tein näiden juustosarvien tapaista taikinaa..juustoraasteen jätin pois ja käytin kuivahiivaa. Täytteen tein aineksista, joista pitsankin monesti teen: Jauheliha, kinkkusuikale, ketsuppi, paseerattu tomaatti, pitsamauste, jauhelihamauste ja grillausmauste.
Taikina: 12 dl vehnäjauhoja, 2 tl suolaa, 4 rkl sokeria, 1 pss kuivahiivaa (tai 1 pala tuorehiivaa), 200 g margariinia tai voita (Sunnuntai laktoositon leivontamargariini, joka on maidoton) ja 4 dl vettä.
Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi sekaan voi. Lisää vesi (johon hiiva on liuotettu, jos käytät tuorehiivaa). Kohota.
Täyte: 400 g jauhelihaa, 1 pss savusuikaleita, loraus ketsuppia, 1 dl paseerattua tomaattia, pitsamaustetta, jauhelihamaustetta ja grillausmaustetta.
Ruskista jauheliha. Lisää muut aineet. Maistele. Saa olla "hyvin" maustettua, muttei tietenkään niin, että suu palaa..
Jaa kohonnut taikina 4 osaan. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Jaa taikinapyörällä kahdeksaan osaan. Laita keskelle täytettä reilu ruokalusikallinen. Taittele taikina huolellisesti kiinni (kuva puhukoon puolestani) ja käännä toisinpäin pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
Jos joku innostuu näitä kokeilemaan ja on epävarma tekovaiheista, niin pyydä, niin laitan ohjetta tarkemmin..
Mielestäni nämä olivat todella ihania näinkin..mutta tässäpä muutamia ideoita, miten saisi vielä herkullisempia versioita (jos ei tarvitse olla munaton ja maidoton):
* Lisää taikinaan 3 dl juustoraastetta.
* Sekoita täytteeseen juustoraastetta tai ripottele sitä täytteen päälle ennen sulkemista.
* Voitele kohonneet puikulat munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
* Ja nämähän voisi hyvin tehdä myös sarven muotoon..
Kommentit