Pojan ristiäisiin (sillon kauan sitten) tein pieniä kasvispiirasia. Nämä olivat ihan hyviä, mutta mausteita olisi saanut olla reilummin. Laitan ohjeeseen aavistuksen reilummat määrät kuin millä tein. Ja juustona kannattaa ehdottomasti käyttää Valion Emmentaalia (tai jotain muuta hyväksi havaittua)..minulla oli nyt jotain halpaa Emmentaalia (merkkiä en muista), joka ei maistunut millekkään! Ja juustoa voi laittaa reilumminkin jos tykkää oikein juustoisesta. Näitä suunnitellessa katselin Kinuskikissan kasvispiirasien ohjetta, mutta ohje muokkaantui aika lailla..pohjan ohjeen otin jostain muualta, en muista mistä., ihan perusohje kuitenkin.



Kasvispiiraset
24 kpl muffinipellillä
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g voita
2 kananmunaa
Täyte:
1 iso sipuli
1 iso paprika
2 tomaattia
2 dl ruokakermaa
3 munaa
3 tl vehnäjauhoa
170 g Emmentaali-raastetta
vajaa ½ tl mustapippuria
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa

Nypi voi vehnäjauhojen ja leivinjauheen kanssa muruksi, lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Kuori sipuli ja pilko sipuli ja paprika. Kuullota sipulia ja paprikaa pannulla voissa kunnes pehmenevät. Pilko tomaatti. Sekoita ruokakerman joukkoon kaikki muut täytteen aineet.
Voitele muffinssipellin kolot. Jaa taikina 24 osaan ja painele kolojen pohjalle ja reunalle. Lusikoi täyte koloihin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.