Ostin naudan palapaistia ja makuhaulla etsiskelin hyvää ohjetta, kun en aiemmin ole palapaistia tehnyt..Aivan ihanan ohjeen löysin Katelta.

1233315354_palapaisti 003.JPG

Tähän tuli 400 g naudan palapaistia, voita, vehnäjauhoja, vettä, 1 tl suolaa ja 1 tl pippurisekoitusta, 2 porkkanaa.

Ruskista lihat paistinpannulla ja siirrä syrjään odottamaan. Laita pannulle rasvaa, anna hieman ruskistua ja ripottele päälle vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja lisää samalla vettä. Sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen ja mausta hyvin esim. suolalla tai lihaliemellä sekä pippureilla. Myös muita mausteita voi maun mukaan laittaa. Laita lihat kastikkeen joukkoon hetkeksi kiehumaan. (Tässä vaiheessa voi laittaa 1-2 dl kermaa kastikkeen joukkoon, mutta se ei ole välttämätöntä.) Kaada lihakastike kannelliseen uunivuokaan ja laita uuniin 200 asteeseen, kunnes kastike alkaa kiehua. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja anna hautua 5-6 tuntia.

Kuori ja pilko porkkanat, lisää kastikkeen joukkoon n. tuntia ennen padan valmistumista.