Kiva, kun ei enää tarvitse varoa, että vauva tulisi ennen aikojaan..Pystyy enemmän touhuamaan kaikenlaista. Nyt vaan flunssa vei voimat aika vähiin, mutta eilen alkoi jo tuntua paremmalta ja sainkin leivottua eilen nuo wilhelmiinat ja nämä pullat. Illalla kuitenkin kostautui ja oli jalat ja selkä kipeänä ja supisteli kovastikkin..mutta eipä syntynyt vieläkään. Ja menin lupaamaan miehelle, ettei huomennakaan lähdetä synnyttään, ku on lattianvaluu..Silmänisku

Pullat olisivat kuulema myös käteviä raksalla..Ja kun kyselin, että minkälaisia pullia, niin semmosia kiekurapullia. Noo, mitähän täytteeksi..? Semmosta rapisevaa. Silmänisku

1348139629_img-904985f45cd63b5634dc457ca

Kiekurapullat rapisevalla täytteellä:

Taikina: 5 dl maitoa, 50 g hiivaa, 2 dl sokeria, 1½ tl suolaa, 1 kananmuna, 1 rkl kaardemummaa, vehnäjauhoja sopivasti, 200 g margariinia tai voita.

Täyte: 200 g margariinia, 4 dl tomusokeria, 3 tl vaniljasokeria.

Voiteluun kananmunaa, pinnalle raesokeria.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola, kaardemumma ja kananmuna. Alusta vehnäjauhoja taikinaan, kunnes on melko paksua. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä (tarvittaessa voi lisäillä vielä jauhoja). Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Taikinan kohotessa voit tehdä täytteen (sekoita aineet keskenään, vatkaimella avustaen), rikkoa munan voitelua varten, laittaa paperivuokia pellille ym.

Ota kohonnutta taikinaa 1/3 kerrallaan ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täytettä levylle ja kääri rullalle. Nipistä liitoskohta kiinni. Leikkaa rullasta 1½-2 cm paksuisia kiekkoja (20-25 kpl) ja aseta paperivuokiin. Kohota, voitele munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteessa kauniin värisiksi.

1348139620_img-b09b74a41117d9722270bb7b3

 Näin valtava määrä tuli puolen litran taikinasta.. Mietin siinä ennen kuin taikinaa aloin tekemään, että tekisinkö kerralla reilummin ja koko litran taikinan.. En onneksi tehnyt, kun selkä kipeytyi ihan tarpeeksi näissäkin..73 pullaa tuli..Silmänisku Tänään on sitten korvapuustien vuoro, jos vaan jaksan alkaa tekemään..