Jossain lehdessä näin lanttu-porkkanalaatikon ohjeen ja lupasin äidilleni tehdä muutaman laatikon jouluksi..ohjeena kyllä käytin aivan muuta kuin lehdessä ollutta..nimittäin Vilijaanan lanttulaatikon ohjetta ja laitoin vain osan lantusta porkkanana.
Yritän muistaa ottaa huomenna kuvan pienestä laatikosta, joka ei mennyt pakkaseen..muistin siis ottaa kuvan vain ennen uuniin laittoa ja ennen korppujauhoja ja voinokareita..
Edit. Muistin ottaa..
1½ kiloa lanttua, ½ kiloa porkkanaa, vettä, 1 tl suolaa.
Kuori ja paloittele lantut ja porkkanat, keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada keitinliemi talteen, soseuta lantut ja porkkanat.
2 dl keitinlientä, 2½ dl ruokakermaa, 2 dl korppujauhoja, 4 rkl siirappia (laitoin enemmän minäkin), 1 tl inkivääriä, 1 tl kanelia, 1 tl valkopippuria (oliko sittenkin liikaa?), 1 tl suolaa, 2 kananmunaa.
Sekoita korppujauhot ruokakermaan ja anna turvota viitisen minuuttia. Sekoita soseeseen siirappi, keitinliemi, korppujauhoseos, mausteet ja kananmunat. Laita uunivuokiin (mulla tuli 1 pieni ja 2 isompaa), ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Paista 175 asteessa 1 h 45 min.
Kommentit