Tykkään kovasti tehdä tällaisia peltisämpylöitä, kun niissä ei oikeastaan ole mitään tekemistä edes ja saa nopeasti ihanaa tuoretta leipää vaikkapa iltapalalle tai aamupalalle. Taikinaan voi laittaa mitä sattuu olemaan..nesteeksi käy vesi, maito, piimä..jauhoja ja hiutaleita voi laittaa oman maun mukaan..perunamuusin jämätkin voi upottaa taikinaan! Hymy

1264548065_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tähän tuli: 5 dl maitoa (vesi käy yhtä hyvin), loraus siirappia (sokerikin käy), 2 tl suolaa, 1 pss kuivahiivaa, n. 10 dl jauhoja ja hiutaleita (tällä kertaa 3 dl kaurahiutaleita, 3 dl hiivaleipäjauhoja, reilu 4 dl vehnäjauhoja), loraus öljyä tai sulatettua rasvaa.

Lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää siirappi, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva. Levitä taikina pellille ja taputtele jauhoisin käsin. Kohota liinan alla puolisen tuntia, leikkaa taikinapyörällä ruuduiksi ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

1264548074_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos haluat, voit tehdä taikinan jo illalla, laittaa yöksi jääkaappiin ja paistaa vasta aamulla. Käytä tällöin kylmää nestettä, laita taikinakulho muovipussiin ja jääkaappiin yöksi. Aamulla levitä kohonnut taikina pellille, laita kohoamaan 40-asteiseen uuniin, ota pelti pois uunista ja kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista ruudutettu leipä. Hymy