Valion Leivotaan lämpimäisiä -kirjasta tämäkin, alkuperäinen ohje oli nimeltään tonnikala-sipulipai, mutta koska minä jätin sipulin pois, nimikin muuttui. Hymy

Tämä on ihanaa, jos tykkää tonnikalasta ja paprikasta!

1254729946_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein tämän 15 cm irtopohjavuokaan, joten isoon vuokaan tekevät tietenkin tuplaavat aineet.

Kermaviilivoitaikina: 75g voita, 2½ dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, ½ prk kermaviiliä.

Täyte: Nokare voita, ½ punaista ja ½ keltaista paprikaa, ½ rkl sitruunapippuria, ½ tl basilikaa, 1½ tl kuivattua tilliä, 1 tlk tonnikalaa vedessä, n. 1 dl juustoraastetta.

Vuoraa irtopohjavuokan pohja leivinpaperilla, voitele reunat.

Sekoita kuivat vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, nypi sekaan pehmeä voi. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Erota taikinasta reilu 1/4 kanneksi. Vuoraa lopulla taikinalla pohja ja reunat. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Pilko paprikat ja kuullota voissa. Lisää mausteet ja tonnikala. Jäähdytä kylmäksi. Raasta juusto ja lisää raaste täytteeseen.

Kaada täyte vuokaan, kauli lopusta taikinasta kansi ja nosta päälle. Sulje reunat. Halutessasi voit voidella kannen munalla. Pistele haarukalla. Paista 175 asteessa n. 40 min. Isompi vuoka paistuu 50 min.