Mimmi Mutikaiselta tämäkin kakkuohje. Kentakilaisen kuorrute tämän kakun päälle oli ihan oma päähänpisto. Hyvää oli, minun mielestä parempaa kuin kentakilainen. Tätä tehdään meillä vielä monet kerrat. Molemmat ohjeet Mimmiltä. Tein taas kaksinkertaisen kakkutaikinan ja jaoin sen kahteen normikokoiseen ja yhteen pikkuruiseen kahvikakkuvuokaan. Pikkuinen kakku meni maisteltavaksi ihanalle isomummulle. Kaksinkertaisesta kuorrutteesta riitti myös kolmeen kakkuun.


 
Tässä ohje yhteen kakkuun.

250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl nestettä (maitoa, mehua, kuohukermaa)
½ pss Wiener nougar crushia
 
Kuorrutus:
100 g voita
1 dl kermaa
2 rkl sokeria
300 g tomusokeria
 
Päälle:
Wiener nougat crushia
 
Voitele ja jauhota vuoka, sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää puolet munista, puolet nesteestä ja puolet kuivista aineista ja vatkaa juuri ja juuri sekaisin. Lisää loput aineet ja sekoita taas vatkaimella sekaisin. Paista kakkua uunin alatasolla tunti 150-160 asteessa. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta.
 
Kuumenna kattilassa voi ja kerma kiehuvaksi. Paahda toisessa kattilassa sokeri vaaleanruskeaksi siirapiksi, varo polttamasta. Lisää voi-kermaseos ja sekoittele voimakkaasti. Seos kuohuu kovasti, varo polttamasta itseäsi. Kun sokeriköntit ovat sulaneet, nosta kattila levyltä ja jäähdytä muutama minuutti. Lisää sitten siivilöity tomusokeri ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Kuorruta kakku ja koristele crushilla.