Tein joku aika sitten pikkusiskon rippijuhliin lusikkaleipiä kahdessa erässä. Ensimmäisellä kerralla menetin hermoni taikinan kanssa, kun se kovettui liikaa jääkaapissa ja muuttui hyvin murenevaksi, joten painelin loput taikinasta pellille levyksi ja paistoin semmoisenaan. Levyn palastelin pussiin odottelemaan hyytelökakkuja. Tähän kakkuun murskasin sitten sitä.
Tämä on siis tehty pieneen (halk. 15cm) irtopohjavuokaan, joten isoon kakkuun kannattaa tehdä 3- tai 4-kertainen annos.
Pohja: Keksinmuruja (määrää en osaa sanoa) ja ½ prk mangososetta.
Täyte: ½ prk mangososetta, 50 g maustamatonta tuorejuustoa, 1 dl Flora Vispiä vaahdotettuna, 30 g valkosuklaata, hiukan vettä ja 1 liivatelehti.
Kiille: 1 prk mangososetta, 1/3 dl ananas-appelsiini-Juissia, 1½ liivatelehteä.
Koristeluun: Valkosuklaata ja Helmiäis-nomparelleja.
Ja sitten tuosta koristelusta vielä. Ensin ajattelin tehdä aivan erilaisen koristelun..tarkoitus oli tehdä renkaita valkosuklaalla ja "riimuttaa" hammastikulla viivat..mutta suklaahan kerkesi tietenkin osittain kovettua, eikä se sitten riimuttunut juuri ollenkaan, vaan lähti aina mukaan hammastikkuun.. =) Ne suklaat piti sitten yrittää saada siististi pois ja jälkiä peitellä noilla viivoituksilla. :D Ihan nätti tuosta sitten loppujen lopuksi tuli, vaikkei ollenkaan sellainen, kuin alunperin oli tarkoitus.
Ja maku oli kohdallaan..todella pehmeää oli tuo täyte, olin tyytyväinen, koska en käyttänyt mitään ohjetta, vaan ihan mututuntumalla laittelin aineita!
Kommentit