Samalle kummitytölle pyydettiin tekemään täytekakku. Tämä oli kyllä todellinen pahan onnen kakku..onneksi ei ollut "virallisemmat" juhlat kyseessä, jossakin hääkakussa mokaaminen olisi ollut vielä kauheampi katastrofi!
Tein kakun lauantaina aamupäivällä hyytymään ja iltapäivällä kuorrutin ja koristelin, illalla ajettiin synttäreille parinkymmenen kilometrin päähän. Perillä kun otin kakun kylmälaukusta, kakku oli hajonnut melkein kahteen osaan. Tai oikeastaan vain osa kakusta oli hajonnut, ylempi täytekerros oli pullahtanut paljon ulommaksi kuin ylimmäinen pohjakerros. En tiedä, oliko syynä se, että kokosin hyydytin kakun suorareunaisessa irtovuokassa vaikka kakkupohjan reunat oli hyvin vinot (siis alhaalla halkaisija monta senttiä isompi kuin ylhäällä)..vai eikö täyte kerennyt hyytyä tarpeeksi? Vai laitoinko liian vähän liivatetta?
Kyllähän sen jo tuosta kuvasta huomaa, että täyte alkaa pursuilla..en vain sitä kotona vielä huomannut, kun kiireessä kuvasin..
Kakku oli gluteeniton ja laktoositon, välissä tuoreista mansikoista tehty mousse (mansikkaa soseena, vispikermaa, maitorahkaa, jugurttia, sokeria, vaniljasokeria, liivatetta), pursotukset vispikermaa, koristeet sokerimassaa.
Kommentit