Jääkaapissa on ajellut jo kauan appelsiinimarmeladi-rasia.. Myllyn Parhaan joulureseptejä selaillessani silmään osui tämä kauraleipä, johon tuli appelsiinimarmeladia. :)

Alkuperäinen ohje löytyy täältä. (Näistä tuli muuten vahingossa rasvattomia..:) Oli tarkoitus laittaa 50 g voisulaa. kuten alkuper. ohjeessa, mutta uuniin laitettuani huomasin, mitä oli unohtunut..;D) Tässä pikkuisen muuteltu oma ohjeeni:

Juuri:

6 dl appelsiinimehua

50 g hiivaa

½ dl hunajaa

100 g appelsiinimarmeladia

4 dl hiivaleipäjauhoja

1 dl kauraleseitä

2 dl kaurahiutaleita

 

Lisää taikinaan:

2 tl suolaa

1 ½ tl fenkolia

1 ½ tl anista

1 tl pomeranssinkuorta

n 8 dl vehnäjauhoja

 

Pinnalle kaurahiutaleita

Ensin sekoitin juuren aineet keskenään ja annoin juuren käydä vajaan puoli tuntia. Sitten lisäsin loput aineet, muotoilin kolmeksi limpuksi, kohotin ja paistoin 200 asteisen uunin alatasossa n. 25 minuuttia.

Leipä oli ihan hyvää, mutta minun makuuni ehkä ihan pikkuisen liian makeaa. :)