Viimein sain kokeiltua Mimmi Mutikaisen blogista löytyvää paahtokinuskiohjetta. Todella hyvänmakuinen, vaikka minä keitinkin tätä vahingossa ihan liian kauan ja kinuskista tuli aika kovaa.. Onneksi ei ollut täytekakku alla, vaan piirakka. smiley



Paahtokinuskikuorrutus:

2 dl kuohukermaa
2 dl hienosokeria

Mittaa kuohukerma ja puolet sokerista kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta pois levyltä. Mittaa toiseen kattilaan loput sokerista ja paahda se vaalean siirapin väriseksi. Lisää kerma-sokeriseos kahdessa erässä paahdetun sokerin joukkoon ja sekoittele voimakkaasti. Seos kiehuu kovasti, mutta sitä ei tarvitse säikähtää. Keitä kinuskia kunnes seos on tasaista (sokeri on sulanut) ja vähän paksuuntunut (n. 7 min). Kaada piirakan tai täytekakun päälle.