Erästä tilaisuutta varten piti kehitellä ja kokeilla kinderpiirakasta munaton ja maidoton versio. Luultavasti teen tilaisuuteen tämän vielä gluteenittomana.. Ei aivan niin hyvää kuin alkuperäinen, mutta tässähän ei ole pohjassa puoltakaan siitä rasvamäärästä mitä alkuperäisessä..
Kreemistä jätin keltuaiset pois, mikä teki siitä ehkä hiukan pehmeämpää..tai sitten en malttanut jäähdyttää sitä kunnolla ennen suklaan levitystä päälle..joten suklaa ja kreemi marmoroituivat hiukan..
Pohjana on Marien Black bomb-piirakkapohja vähän muokattuna.
8 1/4 dl vehnäjauhoja
5½ dl sokeria
1 tl suolaa
3½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
6 rkl kaakaojauhetta
1,2 dl öljyä
5½ dl vettä
Sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Lisätään öljy ja vesi joukkoon. Levitetään pellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 200 asteessa n. 35 minuuttia.
Voikreemi:
150 g maidotonta margariinia (esim. sininen keiju)
300 g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
200 g maidotonta tummaa suklaata (esim Panda käy useimmille)
Kommentit