Ukkokulta täytti vuosia ja tällaisen kakun sen kunniaksi väsäsin (kuumeissani, tärisevillä käsillä..Silmänisku).

1239107745_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaakaokääretorttupohjasta leikkasin pyöreään säilytysrasiaan sopivia paloja ja kokosin kakun sinne. Kostutukseen käytin appelsiinimehua. Täytteen tein Kinuskikissan Jogurttipohjaisen appelsiinitäytteen ohjetta hiukan muuttaen ja laitoin väleihin myös murskattua säilykemandariiniä. Pursotukset tein kaakaojauheella maustetulla ja värjätyllä Flora Vispillä.

1239107665_img-d41d8cd98f00b204e9800998e    1239107678_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja: 4 munaa, 1 1/2 dl sokeria, 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria ja 2 rkl kaakaojauhetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista 225 asteessa 6-8 min.

Kostutus: Appelsiinituoremehua + säilykemandariinin lientä.

Täyte: 3 liivatetta, sitruunamehua, 1 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, 250 g veriappelsiinijogurttia, 100 g appelsiinituorejuustoa.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita jogurtti ja tuorejuusto keskenään (vatkainta apuna käyttäen), lisää joukkoon vaniljavaahto. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada täytteen joukkoon ohuena nauhana sekoittaen.

Pursotukset: Flora Vispiä + kaakaojauhetta

Koristeet: Marsipaaniruusut kaakaojauheella värjätystä marsipaanista.