No niin, johan saan laitettua tänne hääkakuista yhden kuvan, jonka olen saanut..
Kuva ei oo kovin hyvä, kun on skannattu valokuvasta, mutta..jospa siitä jotain näkee. Kirjottaa ei nyt jaksa enempää, pakko yrittää jotain saaha tehtyä, ku lapsi nukkuu..myöhemmin sitten lisää selostusta..
No niin, nyt sitä selostusta lisää..tai ainakin täytteiden ohjeet, kun niitä on kyselty..
Kostutus: Vaniljamaitoa (vaniljasokeria+maitoa (1tl/1dl))
Mansikkatäyte:
1 prk (2½ dl) Flora Vispiä
vajaa ½ prk Sunnuntai Vaniljatuorejuustoa
1 pieni prk (150-200 g) mansikkajogurttia
2 dl mansikkaa soseena
½ dl vaniljakreemijauhetta (voi korvata 3:lla tai 4:llä liivatteella)
Maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria
Sosetuta kohmeiset mansikat, lisää tuorejuusto ja jogurtti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Lisää vaniljakreemijauhe (tai vedessä liotetut ja kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatteet) ja sokeria ja vaniljasokeria. Maistele!
Suklaatäyte:
1 prk Flora Vispiä
reilu ½ prk Sunnuntai Vaniljatuorejuustoa
130 g Panda Hurmaava tumma-suklaata
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa, vähän väliä sekoittaen! Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston kanssa. Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi.
Suklaakuorrutus:
1 dl kuohukermaa
130 g Panda tummaa suklaata
Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehuvaksi, mutta sen tulee olla selvästi kättä lämpimämpää. Testaa sormenpäällä lämmityksen edetessä. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula kerman joukkoon. Sekoita niin kauan, että on tasaista. Tarvittaessa voit lämmittää vielä lieden jälkilämmöllä. Jäähdyttele vähän aikaa koko ajan sekoitellen ja kaada sitten kakun päälle.
Silja, tuo mansikkatäyte varmaan riittää 10 munan kakkuun melkeimpä tuommoisenaan, mutta suklaatäyte kannattaa tehdä 1½-kertaisena. Voi mansikkatäytteeseenkin laittaa kaikkia aineita pikkuisen reilusti, että saa riittävän paksun kerroksen ja jos jää, niin loputhan voi maistella.. Kyselehhän, jos on jotain epäselvää!
Kommentit