Mimmi Mutikaisella oli niin herkullisen näköistä porkkanapiirakkaa, että oli pakko rueta itsekin leipomaan sellaista piiiitkästä aikaa!! Silmänisku

1269812391_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjan tein Mimmin ohjeen mukaan, kuorrutuksen ohjetta lainasin Kyökkipiika Katilta.

Pohja: 4 munaa, 4 dl sokeria, 4 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 2 tl kanelia, 100 g sulaa rasvaa, 1 prk ananasmurskaa, 4 dl porkkanaa hienona raasteena.

Kuori ja raasta porkkanat, sulata rasva, valuta ananasmurskasta lientä vähemmäksi, sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää muut aineet vuorotellen varovasti sekoitellen. Paista pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Kuorrute: 200 g Olympia sulatejuustoa, 100 g pehmeää voita, 1 rkl vaniljasokeria, 300 g tomusokeria.

Sekoita täytteen aineet keskenään (käytin vatkainta apuna) ja levitä tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle mantelirouhetta.

1269812383_img-d41d8cd98f00b204e9800998e