Anoppi toi kerran pari pakettia hirvenjauhelihaa ja etsiskelin netistä vinkkejä mihin se olisi erityisen hyvää. Monessa paikassa kehotettiin laittamaan kaveriksi pekonia, kun hirvi itsessään on vähärasvaista. Tällaista keittoa sitten tein ensimmäisestä paketista, itse asiassa kolme kertaa, kun pakastin valmiiksiksi ruskistettua lihaseosta vielä kahteen pieneen rasiaan.

Tämä oli todella hyvää! Lapsetkin söivät mielellään! Hymy

1343832143_img-2b34da1b67056f58c85fcfc11

Hirvenjauheliha-pekonikeitto (neljälle)

n. 150 g hirvenjauhelihaa

1/3 pkt pekonia

mustapippuria, aromisuolaa

vettä

6-8 perunaa

½ pss kasvissuikaleita, keittojuureksia tms.

kasvis- tai lihaliemikuutio, vajaa tl suolaa.

Kuori ja pilko perunat ja laita kiehuvaan veteen. Lisää kasvikset, liemikuutio ja suola. Ruskista jauheliha ja pilko pekoni, lisää pekoni paistumaan jauhelihan sekaan kun jauheliha on jo jonkin verran ruskistunut. Mausta mustapippurirouheella ja aromisuolalla. Lisää lihaseos keittoon ja tarkista maku.