Nämä suolaiset herkkumuffinssit syntyivät Marien Kinkku-tomaatti-sipulimuffinssien ohjeen pohjalta. Muokkasin ohjetta meidän makuumme sopivammaksi (mm. sipuli ja valkosipuli jäivät pois). Alkuperäinen ohje löytyy tuolta linkistä, laitan tähän vain käyttämäni ohjeen:
3 munaa, ½ dl sokeria, 2 dl Valion ruokakermaa 3 juustoa, 3/4 dl öljyä, 1 pss kinkkusuikaleita (230 g), 2 tl kuivattua basilikaa, 1 dl juustoraastetta, 6 dl vehnäjauhoja, 3 tl leivinjauhetta, 1 tl suolaa, ½ tl mustapippuria ja 1½ tomaattia.
Pilko tomaatti kuutioiksi, sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja pippuri. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon ruokakerma ja öljy. Lisää kinkkusuikaleet, basilika ja juustoraaste. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja viimeisenä tomaatti. Jaa muffinssivuokiin, halutessasi voit ripotella pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteessa n. 20 min.
Oikean puoleisista unohtui juustoraaste pinnalta, siksi hiukan eri näköisiä.
Aivan ihanan makuisia!
Kommentit