Nyt kirjoitetaanki ohje heti ylös, vaikkei kuvaa vielä olekaan.. Eilen nimittäin opin, ettei koskaan kannata luottaa siihen, että muisti pelaisi. Tein joskus loppukesästä naapurin mummulle kääretörttua kiitokseksi karviaismarjoista, joita hän meille oli kesäpaikaltaan poiminut. Eilen hän kyseli reseptiä torttuun, kun tyttönsä on sitä kysellyt jo muutaman kuukauden, eikä naapuri ole muistanut sitä minulta kysyä..Ja arvatkaapa vaan, muistanko vielä, mitä kääretortun väliin laitoin, kun en kirjoittanut ohjetta tänne, koska kuvaakaan ei ollut..Päättämätön Noo, pitää muistella, mitä siihen tuli ja kokeilla uudelleen ja laittaa tällä kertaa ohje paperille! Hymy

Ja sitten tähän vadelmakakkuun..anopilla on illalla Swipe-kutsut ja lupasin tehdä sinne gluteenittoman hyytelökakun. Vadelmaista kakkua teki mieli tehdä pitkästä aikaa, meillä tehtiin usein kotona jouluksi vadelmaista hyytelökakkua..Hymy

Pohjan leikkasin kääretorttulevystä (4 munaa, 1½ dl sokeria, 1 dl perunajauhoja, 1 dl glut. jauhoseosta, 1 tl leivinjauhetta).

Täyte: 1 prk maitorahkaa, 1 pieni prk vaniljajogurttia, 300-400 g pakastevadelmia soseutettuna, 1½ prk Flora Vispiä, 2 tl vaniljasokeria, 1½ dl sokeria (kuulostaa hurjalta, mutta meni oikeasti noin paljon..vadelmat olivat aika kirpeitä), 7 liivatelehteä.

Nyt pitäisi jonkun näköistä koristelua keksiä..Hymy

1259314124_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt on kakku syöty, oli tosi hyvää. Jännitin kovasti sitä, mille se loppujen lopuksi maistuisi..juuri tuon sokerin takia..lisäilin sokeria varmaan viisi kertaa, kun tuntui aina liian kirpeältä..jännitin sitten, tuliko siitä liian kirpeää vai liian makeaa..Hymy Onneksi se olikin tosi sopivaa! Liivatteiden määrä oli justiin, tuli ihanan pehmoinen kakku, mutta hyytyi hyvin (noin neljässä tunnissa oli ihan hyytynyt, varmaan aiemminkin). Tätä tehdään vielä monesti! Kieli ulkona