Pääsiäistäytekakkua..taas Kinuskikissan ohjeella. Hymy Vanilja-mansikkatäyte, mutta mansikoiden tilalta persikkaa.

1239875111_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja: (Kääretorttulevy:) 4 munaa, 1½ dl sokeria, 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl perunajauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen. Paista 225 asteessa 6-8 min.

Täyte: 1 valkuainen, 100 g tuorejuustoa (minä laitoin appelsiini-, koska oli puolikas purkki jääkaapissa), 3/4 dl sokeria, 2 rkl perunajauhoja, 1 dl maitoa, 2 dl kuohukermaa, 2 liivatetta, ½ vaniljatanko (minä laitoin vaniljasokeria). 1 tlk säilykepersikkaa.

Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää tuorejuusto. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan sokeri, perunaj., maito ja kerma, kuumenna sekoittaen, kunnes pulpahtaa. Purista liivatelehdet ja sulata ne kiisseliin. Jäähdytä. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita valkuais-tuorejuustoseokseen. Laita kakun väleihin ensin persikkakerros ja kaada täytettä päälle.

Kostutus: Persikan lientä + jaffaa.

Pursotus: Flora Vispiä, sokeria ja vaniljasok. Päällä persikkaviipaleita.

1239875126_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oli aivan mielettömän hyvää. Kokeilen varmasti vielä mansikoidenkin kanssa!