"Onko näissä jotaki tohoveeta?" kysyi 6-vuotias veljenlapseni. =)

Ja ohjetta:

Murotaikina: 3½ dl vehnäjauhoja, ripaus suolaa, 3/4 dl sokeria, 175 g voita.

Mittaa kulhoon kuivat aineet. Nypi sekaan voi. Painele 33x23cm vuokaan (itse tein tuon kokoiset reunat leivinpaperiin ja pellillä paistoin), pistele haarukalla. Paista 175 asteessa 25-30 min, kunnes pinta saa hiukan väriä. Jäähdytä.

Karamellitäyte: 125 g suolatonta voita (tavallinenkin näköjään kävi), 2 dl kuohukermaa, 2 tl pikakahvijauhetta (itse jätin pois), 1 dl sokeria, ½ dl vaaleaa siirappia.

Tee täyte paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä keittämällä, kunnes seos sakeiutuu. Jatka keittämistä 6-8 minuuttia niin sakeaksi, että sen pinnalle tehty jälki pysyy hetken näkyviassä. Levitä murotaikinapohjalle ja jäähdytä.

Kuorrutus: 185 g tummaa suklaata (itse laitoin 130g maitosuklaata ja riitti), 30 g valkosuklaata.

Sulata suklaat (valkosuklaa kannattaa sulattaa pussissa). Levitä tumma suklaa karamellitäytteen päälle. Pursota valkosuklaasta raitoja tumman suklaan pinnalle ja pyörittele hammastikulla suklaita sekaisin.

Leikkaa levy jäähtyneenä neliöiksi.

1245906205_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245906195_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Namm..oli tosi herkullisia! =)