Tällä Kinuskikissan ohjeella olen tehnyt aiemmin piirakkaa, mutta kinkkuisena versiona. Tämä oli tosi hyvää..seuraavana päivänä leipomisesta, lämmitettynä, vielä parempaa kuin ihan tuoreena!
Juu, kuva on surkea..olisi pitänyt leikata yksi pala lautaselle, mutta empä jaksanut, kerennyt, viitsinyt..kutsujen jälkeen kun nopeasti kuvasin tarjottavia..
Ohje hiukan mukaeltuna, niin kuin minä tein:
Pohja: 150 g voita, 5 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 prk kermaviiliä (tästä tuli hiukan reilun kokoinen yhteen vuokaan, kannattaa pienentää ohjetta..)
Täyte: 1½ prk tonnikalaa paloina öljyssä, 2 dl maitoa, ½ pkt Koskenlaskija Viherpippuri-sulatejuustoa, 1 muna.
Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe, nypi sekaan voi, lisää kermaviili. Taputtele vuokaan. Lämmitä maitoa ja sulatejuustoa kattilassa, kunnes juusto sulaa maitoon. Jäähdytä. Levitä valutettu tonnikala pohjan päälle. Lisää jäähtyneeseen maito-juustoseokseen muna ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Suojaa foliolla, kun on saanut väriä.
Kommentit