Tätä ohjetta varten teenkin uuden kategorian: Nyhjää tyhjästä. Silmänisku

Miehen sisko pyysi meitä eilen kylään, mutta koska meille oli jo tulossa vieraita, kutsuimme heidät meille. Paniikki meinasi iskeä, kun ei ollut mitään tarjottavaa.. miehen siskolle kun täytyy olla maidotonta ja munatonta. Jääkaapissa ei tietenkään ollut kuin laktoositonta margariiniä ja norm. voita..ei mitään maidononta rasvaa..paitsi öljyä. Myöskään ei ollut mitään mehua, missä ei olisi ollut omenaa tai appelsiiniä..jotain kuitenki piti yrittää..Hymy Lopputulokseen olin tyytyväinen, siihen nähden, miten toivottomalta näytti vielä uuniin mennessä..

1254729929_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 dl vehnäjauhoja, 1½ dl sokeria, 1½ tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, ½ dl öljyä (voisi korvata 50 g sulaa margariiniä, maidotonta tietenkin), ½ dl vettä (hedelmämehu sopisi ehkä paremmin), 1 prk mangopilttiä.

Sekoita kuivat aineet. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun (tai sitten öljyttyyn) ja korppujauhotettuun sydänvuokaan. Paista 180 asteessa n. puoli tuntia.

Kumoa torttu lautaselle, jäähdytä ja kuorruta tomusokeri-vesiseoksella (mansikkatomusokerista punainen väri ja parempi maku) ja ripottele päälle nomparellejä.

Eilen tämän leivoin ja nyt aamulla maistui vielä paremmalle kuin eilen..oli siis yön jääkaapissa.