Kati oli köyttänyt mokkapalojen pohjaan toffeevanukasta..pitihän sitä minunkin kokeilla, kun kuulosti niin hyvältä! Tuo pohja onnistui kyllä ihan nappiin, ohje on muokattu aiemmin tekemästäni vaalean suklaapiirakan ohjeesta.
Pohja: 4 munaa, 4 dl sokeria, 150 g voisulaa, 2 prk toffeevanukasta, 5½ dl vehnäjauhoja, 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, 2 tl leivinjauhetta ja 3 tl vaniljasokeria.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää voisula, vanukkaat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 200 asteessa n. 20 min.
Mulla loppui tumma kaakao kesken, tuossa on noin ruokalusikalliset tummaa ja vaaleaa kaakaojauhetta.
Kuorrute: 3 rkl kylmää kahvia, 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, 2 tl vaniljasokeria, vajaa pkt tomusokeria.
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Ripottele pinnalle momparellejä.
Ja tuosta kuorrutteesta mulla taas tuli liian tummaa, kun meni liikaa kaakaojauhetta..
Kommentit