Pääsiäisen lusikkaleivät on kiva koristella pajunkissoilla.. Tämän idean näin viime pääsiäisen aikaan Kinuskikissalla.
Lusikkaleipien ohjeen otin Mimmi Mutikaiselta.
200 g margariiniä, 150 g (1,7 dl) sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 250 g (3,8 dl) vehnäjauhoja.
Ruskista rasva kevyesti kattilassa. Jäähdytä. Sekoita sokeri ja rasva, lisää vaniljasokeri ja vehnäjauho. Koveta hetki jääkaapissa. Muotoile lusikkaleivät pikkulusikan "kolossa", paista 175 asteessa ja kyyki varsinkin paiston lopussa uunin vieressä ja vahdi, ettei pala!! Jäähdytä kunnolla (saa odottaa mielellään vaikka seuraavaan päivään), täytä ja paina kaksi vastakkain. Koristele halutessasi tummalla suklaalla ja valkosuklaalla.
Kommentit