Sain viimein kokeiltua mutakakkua. Kuva on surkein mahdollinen, mutta ohjeen kirjoittelen ylös ja joskus kun teen uudelleen, vaihdan paremman kuvan. Hymy

1247637198_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen otin kirjastosta lainaamastani Makujen maailma-sarjan Leivonta-kirjasta ja tämä oli siinä nimellä Italialainen suklaaviettelys. =)

100 g voita, 200 g tummaa suklaata, 4 keltuaista, 225 g tomusokeria, 1 dl perunajauhoja, ½ tl leivinjauhetta, 4 valkuaista, 2 tl vanilliinisokeria.

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe siivilän läpi vaanhoon. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos keltuaisvaahtoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja mausta seos vanilliinisokerilla. Nostele valkuaisvaahto suklaaseokseen. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun (tai leivinpaperilla vuorattuun) irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Tein 15 cm irtopohjavuokaan puolikkaan annoksen. Aivan ihanaa jäätelön sekä vaniljakastikkeen kanssa. Pusu