Linjoilla taas! smiley
Vuodatuksen käyttökatkon takia tuli pakollinen kesätauko. Kolmen vuoden kuvat ovat myös kadonneet, eikä niistä suurinta osaa löydy minulta koneeltakaan. Nähtäväksi jää tämän blogin kohtalo, lopetanko kokonaan... Vai jatkanko normaalisti ja yritän pikkuhiljaa lisäillä kuvia vanhoihin kirjoituksiin? Niitä kuvia siis, joita en ole tietokoneelta poistanut. Luultavasti en ainakaan kokonaan tätä poista, koska täällä omat reseptit on niin helposti löydettävissä.

Mutta tähän kinuskipiirakkaan...
Tämmöinen kokeilu piti tehdä, kun Täyttä elämää-blogista joskus kauan sitten olen bongannut kivan kuuloisen kuorrutteen munkeille ja ajattelin sen sopivan piirakankin kuorrutteeksi. Sopi kyllä tosi hyvin, aivan herkkupiirakkaa. Pohjana on Raisan reseptit-blogista löydetty vaalea piirakkapohjaohje, jolla olen nykyisin tehnyt suklaapiirakat, kun olen halunnut vaalean pohjan.




Pohja:
4 munaa
4 dl sokeria
200 g rasvaa
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
1 prk (2 dl) kaupan valmista kinuskikastiketta
75 g voita
3-4 dl tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon rasvasula, maito ja kuivat aineet (siivilän läpi) ja sekoita tasaiseksi. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata voi ja sekoita siihen kinuskikastike ja tomusokeria sen verran, että tulee sopivan paksua kuorrutetta. Levitä piirakan päälle. Kuorrutetta tulee aika ohut kerros, mutta riittää kyllä hyvin pellilliseen ja on niin makeaa, ettei paksumpaa kerrosta tarvitse.