Jääkaapissa oleva avattu tuorejuustopaketti piti saada käyttöön ja haeskelin ohjeita googlella..Merjan leivonta ja askartelu -blogista löytyi kivan kuuloinen puolukka-mustikka-tuorejuustopiirakan ohje, jota soveltaen tein persikkaisen piirakan. Tuli hyvää, kiitos ohjeesta! Hymy

1270889114_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja: 125 g rasvaa, 3/4 dl sokeria, 2 keltuaista, 2½ dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, 1 dl maitoa.

Täyte: 2 valkuaista, 1 dl sokeria, 200 g maustamatonta tuorejuustoa (mulla oli vaan 150 g), 2 tl vaniljasokeria, 1 rkl perunajauhoja, 1 prk säilykepersikkaa kuutioituna.

Pilko ensin persikat kuutioiksi ja vatkaa täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri.

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä piirakkavuokaan.

Sekoita tuorejuustoon vaniljasokeri, perunajauho ja persikkakuutiot, viimeiseksi valkuais-sokerivaahto. Kaada pohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa 35-40 minuuttia.

1270889555_img-d41d8cd98f00b204e9800998e