Tätä myös olen jo kauan "aikonut" kokeilla. Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset. Minä tein pikkuisen kakun, puolikkaan annoksen pieneen vuokaan. Laitan ohjeen kuitenkin isoon kakkuun.

150 g voita, 2 dl sokeria, 2 munaa, 4 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl kanelia, 1 tl kaardemummaa, 3 dl karkeaa omanaraastetta ja 1 dl maitoa.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen ja lopuksi omenaraaste. Paista 175 asteessa vajaa tunti. (Pikku vuokaan riittää lyhempi paistoaika.)

Valmista kuorrutus: Sulata 50 g voita, lisää siihen 4 dl tomusokeria ja 2 rkl maitoa. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta tai nomperelleja niinkuin minä, jonka kaapista ei mantelirouhetta löytynyt.

 

1348564483_img-c02334c9fa57dd4cd6cb22144

Tämä oli oikeasti aivan liian ihanaa!Hymy