Muutama viikko sitten sain tehdä veljeni kihlajaisiin täytekakkuja. Hedelmäistä tai mansikkaista täytettä oli toivomuksena ja päädyttiin samanlaisiin täytteisiin kuin näissä kakuissa, eli pohjan päälle kerros mansikkasosetta ja persikkatäyte. Kinuskikuorrutus passaa kivasti näihin makuihin joten sellaisen tein kakkujen päälle.



Tein kaksi pyöreää (noin viiden ja seitsemän munan) ja yhden suorakaiteen mallisen (kahdesta viiden munan kääretorttulevyistä vähän reunoja pois, eli noin 8 munan) kakun. Kostutin 7up:illa. Pohjan päälle soseutettua mansikkaa (sokeroituna ja vähän mansikkahilloa mukana) ja täytteeksi 1 iso prk persikkaa pieninä kuutioina, 1 prk rahkaa, 4 dl vispikermaa, 1 rkl vaniljasokeria, vajaa dl sokeria, 2 rkl vaniljakreemijauhetta. Tästä määrästä riittää yhteen isoon tai kahteen pieneen kakkuun. Itse tein kolminkertaisen annoksen näihin kakkuihin. Päällä kinuskikuorrutus (2 dl kuohukermaa, 2 dl tomusokeria ja vajaa dl siirappia. Keitetään n. 25-35 minuuttia, riippuen siitä miten kovasti kiehuu.)



Koristeissa oli muistaaseni puolet sokerimassaa ja puolet valmista vaahtokarkinmakuista massaa. Ruusujen teon kanssa meni tällä kertaa hermot ihan täysin kun ei vaan ottanut onnistuakseen, vaikka värit näissä minusta oli ihanat (värjäsin kaakaojauheella kolmeen eri sävyyn, tumminta keskelle), joten aika vähäisillä koristeilla mentiin. smiley
Onnea vielä SheartA !