Olen vaikka kuinka kauan aikonut tehdä itse kebabia.. Viime viikolla sain viimein kokeiltua. Tosi vähän oon syöny aiemmin kebabia, joten en oikein osannut vielä päättää, tykkäsinkö vai en. Mies ihastui heti..pariin päivään ei laittanut muuta leivän päälle. Silmänisku Pikkuveljenikin, joka sattui käymään kylässä, tykkäsi ja aikoi tehdä itsekkin..Joten ohjetta laitetaan ihan senkin takia, vaikkei valitettavasti kuvia ei ole, kun kamera on yleensä miehen mukana raksalla..yksi huono kuva kebabrullasta vain.

1343837534_img-378f8abe59fb3c6846904c7ee

Ohjeet on Mimmi Mutikaiselta, kebabin ohje täältä ja rullan ohje täältä.

Kotikebab:

1,2 kg naudan jauhelihaa (800 g)

1 rkl suolaa (2 tl)

1 rkl aromisuolaa (2 tl)

1 rkl mustapippurirouhetta (1½-2 tl)

2 rkl öljyä (ei välttämätön, itse laitoin 1 rkl )

Vatkaa jauhelihaa ja mausteita sähkövatkaimella kymmenisen minuuttia. (Minä säälin vatkainta niin kovasti, että pidin parin minuutin välein taukoja..) Muotoile pötköksi ja kääräise kaksinkertaiseen folioon, aseta pellille tai vuokaan. Paista 100 asteessa 4 tuntia. Anna jäähtyä ja tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kebabrullat: (2 pientä)

Pohjat:

1 dl lämmintä vettä

½ tl kuivahiivaa

vajaa ½ tl suolaa

1 dl vehnäjauhoja

1 dl durumvehnäjauhoja

Täytteet:

Kebabkastiketta, juustoraastetta, kebabia

Paprikaa, tomaattia, tuorekurkkua, kiinanakaalisilppua (ensi kerralla laitan myös ananasta)

Maustamattomasta jugurtista ja sinappikurkkusalaatista tehtyä kastiketta.

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi, jaa kahteen osaan ja kaulitse leivinpaperin päälle kaksi suorakaiteen muotoista levyä. Levitä päälle kebabkastiketta, juustoraastetta ja kebabia. Paista 250 asteessa alatasolla 5-7 minuuttia.

Lisää paistetun pohjan päälle muut täytteet ja kääräise rullalle ja folion sisään. Herkuttele välittömästi! Silmänisku