Vappuviikonloppuna ei juuri oltu kotona ja maidossa meni päiväys yli..tein sitten maanantaina litran taikinan sämpylöitä maitoon. Johtuikohan maidosta vai mistä, kun tuli parhaita sämpylöitä ikinä (siis yleensä teen veteen)?
Kuva nyt ei niin häävi ole mutta laitan kuitenkin.. :)
Taikinaan tuli: Litra kädenlämpöistä maitoa, 2 palaa hiivaa, 1 rkl juoksevaa hunajaa, 1½ rkl siirappia, 4 tl suolaa, 2 dl kauraleseitä, 2 dl vehnäleseitä, 2 dl ruisjauhoja, 3 dl 4-viljan hiutaleita sekä liivaleipäjauhoja ja vehnäjauhoja sen verran, että taikina on sopivaa (melko löysää, pyöritellessä käytetään sitten reilummin jauhoja). Kohotukset taikinana ja pyöriteltynä ja paisto 225 asteessa, kunnes kauniin värisiä.
Kommentit