Leivoin ja paistoin aamulla herrasväenleipiä ihanalla uudella jalka-pikkuleipämuotilla. Tuo on niin mielettömän ihana tuo muotti!! Hymy

1274442165_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Herrasväenleivät n. 50 kpl

200 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1½ dl perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

Väliin: Vadelmamarmeladia

Sokerointiin: Siroa sokeria ja vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä rasva sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin. Ota 1/3 taikinasta kerrallaan kaulittavaksi. Kauli ohueksi levyksi ja ota muotilla paloja (jos teet jollakin tällaisella epäsymmetrisellä muotilla, muista tehdä molemmin päin saman verran). Paista pellillä kahden leivinpaperin päällä 200 asteessa n. 5-7 minuuttia. Täytä jäähtyneenä ja pyörittele sokerissa.