Leivoin ja paistoin aamulla herrasväenleipiä ihanalla uudella jalka-pikkuleipämuotilla. Tuo on niin mielettömän ihana tuo muotti!!
Herrasväenleivät n. 50 kpl
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
Väliin: Vadelmamarmeladia
Sokerointiin: Siroa sokeria ja vaniljasokeria
Vatkaa pehmeä rasva sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin. Ota 1/3 taikinasta kerrallaan kaulittavaksi. Kauli ohueksi levyksi ja ota muotilla paloja (jos teet jollakin tällaisella epäsymmetrisellä muotilla, muista tehdä molemmin päin saman verran). Paista pellillä kahden leivinpaperin päällä 200 asteessa n. 5-7 minuuttia. Täytä jäähtyneenä ja pyörittele sokerissa.
Kommentit