Pannaria tulee tehtyä kausittain aika tiheäänkin.. Se on vaan aina niin hyvää. Varsinkin ternimaidosta tehtynä! Ollaan ihan etuoikeutettuja, kun sitä silloin tällöin ämpärillinen saadaan, ja siitä tulee monta rasiaa pakastimeenkin. Tämä pannari on muistaakseni tehty ihan tavalliseen maitoon, hyvää tulee siitäkin. Osaan pannaria viipaloin omenaa päälle ja ripottelin vielä pinnalle kanelisokeria.. Herkkua! Omenapannariin löysin vinkin Mimmi Mutikaiselta
 


Minä teen pannaritaikinan suunnilleen tämmöisillä suhteilla:
 
7 dl maitoa
3½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa
vajaa dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita
 
Jos käytän ternimaitoa, en laita kananmunaa ollenkaan ja rasvaakin vähemmän.
 
Omenaa menee pellilliseen 2-3 ja saa olla aika ohuita viipaleita. Päälle vielä kanelisokeria.
 
Puolet maidosta ja vehnäjauhot sekoitetaan keskenään ja sitten lisätään loput maidot. Muut aineet lisätään tuossa järjestyksessä. Taikinan annetaan turvota jääkaapissa puoli tuntia. Pannaria paistan 220 asteessa reilu puoli tuntia.