Reilu viikko sitten vietettiin jo ensimmäisiä pikkujouluja!
Nyyttäriperiaatteella..tai siis etukäteen sovittiin, kuka tekee mitäkin.. Mää tein salaatteja ja kolmioleipiä. Kolmioleivistä ei ole kuvia..mutta kinkkutäytteellä toiset (sulatejuustoa, palvikinkkua ja kurkkusalaattia) ja tonnikalatäytteellä (tonnikalaa Curry-majoneesikastikkeessa ja vaaleaa tonnikalaa öljyssä, tomaattia, suolakurkkua ja vähän itsetehtyä majoneesia).
Tuoresalaattia, jossa kiinankaalta, tuorekurkkua, vesimelonia ja persikkaa.
Italiansalaattia, maailman parasta salaattia <3! Meidän versio siitä, eli:
1 pss makaroonia, 400 g saunapalvikinkkua, 2 suolakurkkua, 4 omenaa ja itsetehtyä majoneesia (ei koko annosta alla olevaa ohjetta) sekä pari rkl sokeria.
Itsetehty majoneesi: 2 keltuaista, 1 tl sinappia, 1/4 tl valkopippuria, 1/4 tl suolaa, enintään 2 rkl etikkaa, n. 5 d öljyä.
Sekoita keltuaiset, sinappi, valkopippuri ja suola keskenään. Aloita vatkaaminen sähkövatkaimella. Lisää öljyä ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Aina, kun seos menee jäykäksi, lisää tl etikkaa. Sitten vaan vatkaillaan ja lisätään öljyä ja välillä etikkaa, kunnes koko puoli litraa on mennyt, valmista! Ja ei voi verratakkaan kaupan majoneeseihin!
Tämä italiansalaatti on meijän perheessä oikeen perinteinen juhlapöytään kuuluva herkku! Jouluna tätä tehdään iso saavillinen ja kaikkiin muihinkin juhliin tämä kuuluu! Kokeilkaapa muutkin tätä ohjetta jouluksi!
Kommentit