Pullataikinan tein (varmaankin ensimmäistä kertaa) juurimenetelmällä ja kylläpäs tulikin pehmoisia pullia.
Juuri:
1 litra maitoa
2 palaa hiivaa/3 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
(2 kananmunaa)
2 tl suolaa
2 rkl kaardemummaa
2-3 dl sokeria
sopivasti vehnäjauhoja
200-300 g pehmeää tai sulaa voita
Sekoita kädenlämpöiseen (tai lämpimämpään jos käytät kuivahiivaa) maitoon hiiva, sokeri ja vehnäjauhot. Laita lämpimään paikkaan kohoamaan. Kun juuri on kohonnut vähintään kaksinkertaiseksi, lisää siihen (kananmunat,) suola, kaardemumma ja sokeri. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää rasva loppuvaiheessa ja sen jälkeen vielä tarvittaessa jauhoja. Vaivaa takinaa kunnes irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Taikinaa ei enää tarvitse kohottaa, vaan voi alkaa suoraa leipomaan.
Rahkatäyte (0,75 litran taikinalle)
200 g rahkaa
250 g voita
200 g sokeria
100 g vaniljakreemijauhetta
Muruseos:
50 g voita
50 g sokeria
100 g vehnäjauhoja
Kanelikierrepulliin:
Pehmeää voita
kanelisokeria
fariinisokeria
Voiteluun:
kananmunaa tai maitoa
Kanelipulliin myös raesokeria.
Ensimmäistä kertaa tein kanelipullista tämän mallisia. Siitä mukava malli, että helpommin saa keskenään saman näköisiä, kuin vaikkapa korvapuusteista.
Kommentit