Tai siis, tämä ei ole täysin maidoton, mutta onnistuu kyllä maidottomanakin.

Muutaman viikon päästä pääsen tekemään ristiäiskakkua. Vieraissa maidottomia ja munattomia ja teen heille oman kakun. Tein viikonloppuna kokeiluversion..Meijän vauva täyttää huomenna ½ vuotta..sen kunniaksi..Silmänisku

1348563383_img-a7bcb51b753efe26faff56837

Pohja: 2 dl vehnäjauhoja, 1½ dl sokeria, 1½ tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, 40 g sulatettua margariinia (maidotonta), 3/4 dl hedelmämehua, ½ dl banaanisurvosta.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sula marariini, mehu sekä banaanisurvos. Laita voideltuun ja korppujauhotettuun 15 cm irtopohjavuokaan ja paista 180 asteessa n. puoli tuntia.

Kostutus: Säilykehedelmien lientä + banaanilimukkaa.

Täyte: 1 pieni prk säilykehedelmiä + ½ banaani, sekä kiisseli, jossa 1 prk kookosmaitoa, 1 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 3 rkl maizenaa, 2 liivatetta.

Laita liivatteet likoamaan kylmääv veteen. Laita kattilaan kookosmaito, sokeri ja maizena. Kuumenna, kunnes pulpahtaa. Lisää liivatteet. Jäähdytä. Pilko banaani ja sekoita se säilykehedelmien kanssa. Leikkaa kakku 3 osaan. Kostuta alin kerros. Laita pohjan päälle hedelmäseosta ja lusikoi päälle kiisseliä. Laita toinen pohjakerros päälle, kostuta, täytä, laita päälle kansi ja kostuta se.

Kuorrutus: Sunnuntai maidotonta vispiä, sokeria, vaniljasokeria ja kaakaojauhetta (tummemmassa reilusti ja vaaleammassa vähemmän).

1348563395_img-c5684415c9c93a6de4b2d7d26

Tuo vaaleampi kerma jäi aivan liian löysäksi, joten sitä ei onnistunut pursottaa. Tummankin pursottaminen oli vaikeaa, mutta onneksi jotenkuten onnistui. Ei todellakaan mikään virheetön ja kaunis yksilö, mutta ei kauhean rumakaan tuosta kermasta tehdyksi! =)