Ihan tavallista omenapiirakkaa oli tehnyt jo pitkän aikaa mieli ja omputkin oli valmiiksi ostettuna, kun Mimmi Mutikainen teki tämän omenapiirakan ja ohje houkutteli minutkin kokeilemaan. Tosi hyvää peruspiirakkaa, ihanan pehmoista! Kieli ulkona

1343838493_img-7fdc1a630c238af0815181f9f

3 munaa

2½ dl sokeria

1 dl maitoa

200 g sulatettua rasvaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

3 omenaa ohuina lohkoina

kanelia ja sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja lado päälle omenasiivut. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria. Paista 180 asteessa 25 minuuttia.

Isolle pellille kannattaa tehdä 1½-kertainen annos.