Leivontakansiooni on jostain tullut joskus senniminen lehtinen, kuin Leivontaohjeita Valion koekeittiöstä. Siinä oli hyvän kuuloinen porkkanalimpun ohje ja kokeilin sitä.

2061439.jpg

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />5 dl piimää

1 pala hiivaa

1 rkl suolaa

2 tl anista

2 tl fenkolia

2 porkkanaa raasteena

4 rkl siirappia

4 dl hiivaleipäjauhoja

8 dl ruissihtijauhoja

50 g voita

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää mausteet, porkkanaraaste ja siirappi. Alusta jauhot taikinaan sekä lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota. Leivo taikinasta kaksi pyöreää limppua tai vuokaleipää. Kohota. Pistele leivät ja kypsennä limppuja 200 asteessa 40 min. ja vuokaleipiä noin 1 tunti.

Mulla meni hiukan liian tummaksi, vaikka asteita oli vajaa 200 ja laitoin leivinpaperin paiston puolivälissä leipien päälle.

Mutta oli kyllä hyvää..melkeen niinku joululimppua..:)