Aatonaattona tein loput laatikot..imelletyn perunalaatikon ja porkkanalaatikon. Yhden kuvan muistin ottaa uunista, mutta valmiista laatikoista ei ole kuvia.

1261999552_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laatikot uunissa sulassa sovussa..=) Hiukan piti soveltaa paistolämpöjen kanssa, että kerkesin paistaa molemmat laatikot..ensin paistoin perunalaatikoita reilun tunnin 150 asteessa ja sitten lisäsin porkkanalaatikot ja nostin lämpötilan 175 asteeseen..perunalaatikko oli valmista hiukan ennen porkkanalaatikkoa. Hymy

Imelletyn perunalaatikon ohjeen otin Pirkan sivuilta.

1 kg perunoita, vettä, ½ dl vehnäjauhoja, 5 dl maitoa, 50 g sulaa voita, 1½ tl suolaa, ½ tl kanelia (tai muskottia tai kardemummaa), tarvittaessa 1-3 rkl siirappia tai sokeria.

Keitä perunat, kuori kuumana ja soseuta sähkövatkaimella. Ripottele päälle vehnäjauhot ja painele soseeseen. Laita imeltymään lämpimään paikkaan (sopiva imeltymislämpö 50-60 astetta), esim liedelle miedolle lämmölle (tarvittaessa väliin ritilä), 4-5 tunniksi. Sekoittele noin tunnin välein. Lisää imeltyneeseen soseeseen sulatettu voi ja maito, mausta suolalla ja kanelilla. Maistele, onko makeutta tarpeeksi ja lisää tarvittaessa siirappia. Paista 150 asteessa 2-3 tuntia.

Porkkanalaatikon ohjeen otin Mimmi Mutikaiselta.

1½ dl puuroriisiä, 2 dl vettä, 8 dl maitoa, vajaa kilo porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna, vettä keittämiseen, 2 munaa, 1 tl suolaa, 1 maustemitta valkopippuria, 1 maustemitta muskottia, (itse laitan ensi kerralla ehkä myös kanelia), 2-3 rkl siirappia. Pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.

Keitä porkkanat kypsiksi, kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Kiehauta 2 dl vettä, lisää riisi. Lisää maito, kun vesi on imeytynyt riisiin. Keitä n. 50 min. välillä sekoitellen. Lisää puuroon porkkanasose, mausteet ja kananmunat. Kaada vuokiin, ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita, paista 175 asteessa reilu tunti.