Pioni teki joku aika sitten toffeebrownieta, ohjeen oli löytänyt Pullahiireltä, ja minunkin piti sitä heti kokeilla, kun olin keitellyt vähän aikaisemmin pari purkkia kondensoitua maitoa..

Tein pikkuisen isomman annoksen ja tein 15 cm ja 24 cm irtopohjavuokiin..pienempi onnistui hyvin, mutta isompi unohtui pikkuisen liian pitkäksi aikaa uuniin ja kuivahti vähän..sekin tuli kyllä syötyä mökillä..Silmänisku

1344539433_img-215dd45ee2d00b6cf217febd2

150 g suklaata

150 g voita

3 munaa

2 dl sokeria

1/4 tl suolaa

2 rkl vaniljasokeria (1 rkl)

2 dl vehnäjauhoja

1½ dl pähkinöitä rouhittuna (jätin pois)

½ tlk keitettyä kondensoitua maitoa

Sulata voi kattilassa ja pilko sinne suklaa, lämmitä vielä tarvittaessa, jos suklaa ei kokonaan sula. Vatkaa munia ja sokeria hetken aikaa keskenään, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä voi-suklaaseos. Kaada puolet taikinasta irtopohjavuokaan, pursottele päälle kondensoidusta maidosta tehtyä kinuskia, laita loput taikinat päälle ja sen pinnalle vielä kinuskia. Oma kinuskini oli niin jäykkää, ettei sitä voinut mitenkään pursotella, joten otin siitä pikku nökkösiä ja puottelin taikinan päälle. Paisto 175 asteessa 35 minuuttia tai kauemmin..tarkoitus on kuitenkin jäädä hiukan tahmeaksi.