Olen jo aika monesti päättänyt opetella syömään sipulia ja aina tahallani unohtanut koko jutun, kun en vain tykkää.. Mutta kyllä minä vielä opin!! Suolaiset piirakat on aina hyviä ja niiden avulla ehkä opin sipulistakin tykkäämään.. Kun sipulisilpun vielä kuullottaa kunnolla voissa, ja täytteeseen laittaa Emmentaalia, niin kyllähän maistuu hyvältä!
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 sipulia
voita kuullottamiseen
1 prk tonnikalaa
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
½ tl suolaa
vajaa ½ tl mustapippurirouhetta
75 g Emmental-raastetta
Nypi voi ja jauhot sekaisin, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. (Laita hetkeksi jääkaappiin.) Painele piirakkavuokan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 200 asteessa kymmenen minuuttia.
Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuullota voissa tai öljyssä paistinpannulla, lisää tonnikala. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää sipuliseokseen. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä puoli tuntia.
Kommentit