Olen jo aika monesti päättänyt opetella syömään sipulia ja aina tahallani unohtanut koko jutun, kun en vain tykkää.. Mutta kyllä minä vielä opin!! Suolaiset piirakat on aina hyviä ja niiden avulla ehkä opin sipulistakin tykkäämään.. Kun sipulisilpun vielä kuullottaa kunnolla voissa, ja täytteeseen laittaa Emmentaalia, niin kyllähän maistuu hyvältä!

1343832768_img-0d74a9809af3d73cdfcbcbd60

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

125 g voita

2 rkl kylmää vettä

Täyte:

2 sipulia

voita kuullottamiseen

1 prk tonnikalaa

2 dl ruokakermaa

1 kananmuna

½ tl suolaa

vajaa ½ tl mustapippurirouhetta

75 g Emmental-raastetta

Nypi voi ja jauhot sekaisin, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. (Laita hetkeksi jääkaappiin.) Painele piirakkavuokan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 200 asteessa kymmenen minuuttia.

Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuullota voissa tai öljyssä paistinpannulla, lisää tonnikala. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää sipuliseokseen. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä puoli tuntia.