Samasta Valion kirjasta näidenkin ohje. Minä vaan muokkasin hieman ohjetta tarkoituksella, mutta myöskin vahingossa..näistä tuli nimittäin munattomia..Yllättynyt

1254556847_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässäpä alkuperäinen ohje:

1½ dl Valio juoksevaa Oivariinia, 1 dl sokeria, 1 dl fariinisokeria, 1 muna, 2 dl vehnäjauhoja, 2 dl kaurahiutaleita, 1 tl leivinjauhetta, 100 g taloussuklaata, 2 dl cashewpähkinöitä, 2 kpl (à 33g) Tupla-suklaapatukkaa.

Ja minun ohjeeni:

150 g voita, 1½ dl sokeria, ½ dl siirappia, (muna unohtui!,) 2 dl vehnäjauhoja, 2 dl kaurahiutaleita, 1 tl leivinjauhetta, 40 g maitosuklaata, 80 g tummaa suklaata, 1½ (à 57g) Tuplasuklaata.

Rouhi suklaat. Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna (jos muistat!Silmänisku) hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää suklaat ja sekoita hyvin.

Pyöritä taikinasta pallosia (n. 2½ cm halkaisijaltaan) ja painele hiukan littuun. Jätä leviämisvaraa ja laita pellille vain 3x4 pikkuleipää. Paista uunin ylätasossa 175 asteessa 13-15 min (paitsi minulla ei ollut niinkään kauan), varo, palavat tosi herkästi!