Halusin kokeilla pullaviinereitä kun siitä on niin kauan kun viimeksi oon tehny..=) Ja kauan sitten jo näin pullaohjeen, jota on ollut tarkoitus kokeilla, mutta nyt näitä suunnitellessa se tuli mieleen. Pullataikinan ohje on Ent-tulta, mutta hiukan sitä muuttelin..kiitos Ent-tu! Hymy

1247636984_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pullataikina: 1½ dl kermaa, 1 dl maitoa, 200 g voita, 2 kananmunaa, 1½ dl sokeria, 50 g hiivaa, 1 rkl kaardemummaa, 1 tl suolaa, 8-9 dl vehnäjauhoja.

Sulata voi ja kerma+maito ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Jäähtymistä odotellessa voit vatkata kananmunat ja sokerin vaahdoksi. Lisää voi-kermaseokseen hiiva, kaardemumma ja suola. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja ja voi-kermaseosta koko ajan vatkaten. Alusta joukkoon loput jauhot. Kohota kaksinkertaiseksi.

Vaniljakiisseli: ½ dl kermaa, 1 dl maitoa, 1 kananmuna, 3 rkl sokeria, 1½ rkl Maizenaa.

Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Nosta liedeltä, jäähdytä ja lisää vaniljasokeria noin teelusikallinen. Jos seos meinaa kuumennettaessa juoksettua (kuten minulla kävi), älä kaada kiisseliä lavuaariin (kuten minä meinasin tehdä), vaan kokeile vatkata sähkövatkaimella kiisseli sileäksi (kuten minä onneksi älysin kokeilla ja maku ei kärsinyt ollenkaan!).

Pullien tekovaiheesta en voinut ottaa kuvia koska kameran akut oli tyhjänä.. Mimmi Mutikaiselta löytyy näköjään kanelikierrepullien ohje kuvallisena täältä, periaate näissä sama, ilman täytettä tietenkin. Valmiit pullat kohotetaan, reunat voidellaan ja keskelle laitetaan vierekkäin vadelmamarmeladia ja vaniljakiisseliä. Paisto 225 asteessa n. 12-15 min.

Valmiit viinerit voi koristella tomusokeri-vesikuorrutteella.